De lyserøde macarons to vinderpladsen – Alle fotos af Sarah Coghill
Sponseret
Jeg er gået amok i macarons de seneste par uger. De fine franske kager kan være nogle drillende små bæster, men efter otte forsøg, er jeg efterhånden er blevet helt gode venner med dem. De er ellers notorisk kendte for at være svære at lave. Derfor var det om muligt endnu mere fantastisk at opleve, at der var succes hele vejen rundt, da jeg i sidste uge var med til at afvikle en macaron-workshop for Kenwood. Her var 10 dygtige mad- og livsstilsbloggere blevet inviteret indenfor på Kromanns Kokkeskole, hvor mandelmel, æggehvider, flormelis og al den spiselige pynt, øjet såvel som maven kan begære, var stillet frem til fri leg og fortolkning.
Anledningen var Kenwoods Recipe Swap, som er et internationalt initiativ fra den velkendte køkkenudstyrs-producent. Det går ganske enkelt ud på at inspirere hinanden på tværs af landegrænser (læs mere i mit forrige macaron-indlæg, hvor du også får opskriften på de perfekte macarons). Som Kenwood-ambassadør for Danmark var det mit job at udvælge en opskrift, og det endte med macarons. Den franske lækkerbisken er nemlig en af de ting, som jeg nødig ville fremstille i mit køkken uden en røremaskine, da en varm siruplage skal hældes i stive æggehvider under piskning. Valget skyldtes dog også, at de er en skøn spise, som du selv kan lege videre med, når først du mestrer grundopskriften.
Vinderholdet i fulde sving med macaron-massen
Flotte “fødder” på de lyserøde vinder-macarons
Macarons en masse
De mange fortolkninger af den perfekte macaron på dagen var spændende at opleve. Jeg og en repræsentant for Kenwood fik den hårde opgave, at smage os igennem deltagernes macarons og udpege et vinderhold. Det var ikke helt som nemt, som det måske lyder. Deltagerne havde formået at lave nogle virkelig fine kreationer, som de tilmed havde sat hvert deres personlige præg på. Ikke to macarons var ens i hverken smag eller udseende.
På en tæt andenplads kom disse smukke lilla macarons med bærfyld og bærstøv på toppen.
Macarons sat til at tørre inden bagning. Det hjælper med at give en flot og glat overflade.
Lakris og karamelfyld i de elegante grå macarons.
I sidste ende blev det Mira Arkins smukke og enkle lyserøde macarons med saltet chokoladeganache, der løb med førstepladsen. Dermed kunne både hun og makkeren Sabrina fra With love and sugar gå hjem med Kenwoods ypperste køkkenmaskine, Kenwood Chef XL Titanium. De havde valgt at lave hver deres macaron for at optimere vinderchancerne. På en tæt andenplads lå en smuk lilla sag drysset med blendede frysetørrede bær. Se billede længere oppe på siden.
Macaron-eksperimenter med polenta.
Jeg gik fra workshoppen med masser af inspiration og endnu mere lyst til at fortsætte macaron-bagerierne hjemme i mit køkken. Forbered jer derfor på flere opskrifter på variationer på den lille søde kage i den nærmeste fremtid.