Foråret har endelig tvunget den længste vinter i mands minde på flugt, og det skal naturligvis fejres med en opskrift på noget, som nydes bedst under lune vejrforhold. Selv om snobrød måske ikke lige er den største gastronomiske oplevelse, så er det alligevel en af de ting, jeg holder allermest af at lave, når jeg tilbringer tid med min lillebror. De er nemme at lave, de smager dejligt, og så er det helt utroligt hyggeligt at sidde der rundt om bålet i haven, mens brødene langsomt bages over gløderne.
For at gøre dem lidt mere spændende, plejer jeg som regel at komme en pølse i, men en skive skinke og lidt ost er også rigtigt lækkert i. Husk dog blot at komme skinken nærmest pinden, da osten ellers kan rives med af, når brødet skal af den. Andre tips til fyld modtages meget gerne i kommentarfeltet.
Snobrød
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 20 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie eller anden god olie
- 450 g hvedemel
- Evt. pølser eller andet fyld
Fremgangsmåde
- Lun mælken forsigtigt, indtil den er lillefingervarm. Smuldr gæret i og tilsæt salt, sukker og olie. Rør og tilsæt melet lidt efter lidt. Sørg for at holde lidt tilbage, da det hele ikke nødvendigvis skal bruges. Ælt grundigt, form til en kugle og lad have tildækket 1 – 2 timer. Slå herefter dejen sammen, del i 6 og rul ud til snobrød.