Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

Sponseret

Barndommens somre er for mig synonym med uendelige solskinsdage og ikke mindst min mors solbærsyltetøj. Sidstnævnte var noget, der involverede min søster og jeg. Vi var billig arbejdskraft (betalingen bestod i syltetøjsmadder), og blev derfor sat til at plukke køkkenhavens bugnende solbærbuske. Jeg husker det som helt enorme mængder bær, der kom i hus hvert år fra bare to buske, og så gik min mor ellers i gang med at koge syltetøj til den helt store guldmedalje.

Syltetøj- og marmeladekogeri var i mine øjne i mange år forbundet med kæmpe projekter med klistret sukkerstads alle vegne. Det var først lang tid senere, at jeg fandt ud af, at det faktisk var ganske nemt – især hvis man begrænsede sig en anelse. Man behøver slet ikke tre kilo bær eller frugter for at gå i gang. Langt mindre er helt fint til et glas eller to, og hvis oplevelsen ikke har været udmattende, men derimod rar og hyggelig, så er man meget mere tilbøjelig til at kaste dig over sylterierne igen inden for en overskuelig fremtid.

I dag har rollerne været byttet om, for min mor havde allerede rippet solbærbuskene, der er plukkeklare landet over i skrivende stund. Bærrene var røget i fryseren, så da jeg kom på besøg denne uge, og i samarbejde med Dansukker skulle give mit bud på min yndlingssyltetøj, var det dejligt nemt at gå i gang. Jeg brugte Dansukker Syltesukker, som indeholder pectin. Det er med til at sikre en god konsistens på syltetøjet, uden at man behøver at bruge en voldsom mængde sukker. Personligt foretrækker jeg en syltetøj, hvor man både kan smage frugten eller bærrene, samt deres syre, så derfor får I her opskriften på en ikke alt for sukkersød syltetøj. Har du lyst til at tilsætte mere, så kan du naturligvis gøre det efter smag og behag.
Mod på flere sylterier? Se også mine opskrifter på abrikosmarmelade, blommemarmelade og jordbærmarmelade med rabarber.

Solbærsyltetøj 

Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

4,80 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 1 kg solbær
  • ½ kg syltesukker
  • Atamon (til at skylle syltetøjsglassene)

Fremgangsmåde

  • Hvis solbærrene har været frosne, skal de optøes først. Skyl bærrene, fjern eventuelle stilke, og kom dem i en gryde sammen med syltesukkeret. Bring gryden i kog, og lad dem simre i ca. 5 minutter, mens du skummer af. Kom syltetøjet på rengjorte syltetøjsglas skyllet med Atamon, og luk glassene.
  • Hvis glassene er omhyggeligt rengjorte og skyllet med Atamon, kan syltetøjet holde sig i evigheder, så længe glasset er lukket.
  • Husk altid at bruge en ren ske, når du tager hul på det, og opbevar det derefter på køl.
Del indlægget
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments