Aspargessæsonen er så kort, at før man får set sig om, er den omme. Her kommer en opskrift på en utrolig lækker sommerret med de grønne og hvide stængler, inden sæsonen går på hæld lige om lidt, og vi atter skal vente månedsvis på denne lækre spise. Jeg har her valgt at servere dem med fuldkornsspaghetti, hvidvin, fløde og ærter. Det er en perfekt ret at lave, hvis man lige har et par asparges i overskud. Man kan både bruge hvide og grønne asparges. Sidstnævnte især giver et visuelt smukt resultat, og for mig er det næsten lige så vigtigt som smagen.
Retten er i uden kød, men hvis man trænger til lidt protein, så kan man eventuelt tilsætte lidt kogt eller stegt kylling, bacon eller min favorit, som er parmaskinke eller lignende stegt sprød i ovnen. Man kan også overveje at lave et par parmesanchips til. Riv blot lidt parmasan, og fordel det jævnt i den ønskede form på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil dem herefter i en varm ovn (jeg bruger 200 grader ved varmluft), indtil de er flot gyldne. Alt efter ovnen tager det nok en 5 – 10 minutter. Lad dem køle af, inden de lægges over retten lige inden servering.
Spaghetti med asparges og ærter
Ingredienser
- spaghetti
- 1 skalotteløg
- 1 spsk olie
- 1,5 dl hvidvin
- 1 dl fløde
- 8 asparges
- 1 dl ærter
- evt. 1/2 bouillonterning (hønse- eller grøntsagsbouillon)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog spaghettien indtil den er “al dente”.
- Hak skalotteløget, og steg det ved jævn varme i olien i en gryde, indtil det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ind til det halve.Skær de grove ender af asparges, og skyl grundigt. Bruges der hvide asparges, skal de skrælles. Skær dem i et par centimeter lange stykker, og kom dem i gryden sammen med fløde, ærter og bouillonterning. Lad det hele simre i cirka fem minutter, og smag til med salt og peber.
- Server evt. med friskrevet parmesan.