Spaghetti vongole


Spaghetti vongole, eller spaghetti med venusmuslinger, får mig til at tænke på sommer i Italien. Hvis jeg lukker øjnene, mens jeg tager en mundfuld, og samtidig ignorerer februarregnen, der pisker mod vinduet, er det næsten som at være tilbage i støvlelandet. For nogle år siden tilbragte jeg en uges tid i den lille toscanske by Pietrasanta, hvor nogle venner har et hus omringet af citron- og oliventræer og med udsigt over bjergene. Dagene startede med brød, ost, skinke og frugt fra den lille deli nede ad vejen, mens frokosten og aftensmaden blev spist på lokale restauranter. Ofte faldt valget på retter som denne bestående af få men smagfulde ingredienser tilberedt simpelt, så de enkelte dele får lov til at træde i karakter.
Denne spaghetti med venusmuslinger er en italiensk klassiker, som er fantastisk hurtig at lave. Inden spaghettien er kogt færdig, kan du nå at tilberede resten, og så er det bare lige om at vende det hele sammen. Der er nemlig ikke det store skrubbearbejde, når disse muslinger skal gøres klar, og selve tilberedningstiden af dem tager ikke meget mere end fem minutter fra start til slut.

Foruden venusmuslinger indeholder retten chili, persille og hvidløg. Jeg valgte at tilsætte fire fed hvidløg, men mindre kan også gøre det. Er man ikke sikker på, hvor stærk ens chili er, kan det desuden være en god idé at prøve sig lidt frem, inden man kommer det hele i. Retten skal ikke være helt vildt stærk, så chilien overdøver resten af ingredienserne. Har man ikke mulighed for at skaffe venusmuslinger, så kan man sagtens bruge blåmuslinger i stedet.

Spaghetti vongole
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • spaghetti
  • 500 g venusmuslinger
  • 1 rød chilipeber
  • 4 fed hvidløg
  • en håndfuld bredbladet persille
  • olivenolie
  • et glas hvidvin
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog spaghettien i letsaltet vand, indtil den er al dente. Imens forberedes resten af ingredienserne.Vask venusmuslingerne, og skrub dem hvis nødvendigt. Frasortér de åbne muslinger, som ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet.
  • Fjern kernerne i chilipeberen. Hak chili, hvidløg og persille.I en gryde varmes en god sjat olivenolie. Tilsæt chili, hvidløg og halvdelen af persillen. Steg det indtil hvidløget så småt begynder at tage farve. Tilsæt venusmuslingerne sammen med hvidvin, og læg låg på gryden. Damp venusmuslingerne i cirka 3 – 4 minutter, indtil de er åbnede. Er der da meget væde ved, så tages muslingerne op, og væden koger på fuldt blus, indtil den er reduceret en smule. Du skal gerne have cirka 1,5 dl i alt. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig, og kom resten i gryden sammen med den kogte spaghetti og den resterende persille. Smag til med salt og peber, og server straks.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments