Spareribs med sommerslaw

SCoghill_BQS147_ARGB

Foto Sarah Coghill

Så er jeg endelig så småt ved at komme ud af feriestemningen efter en fantatisk køretur ned gennem USAs vestkyst, og det er blevet tid til at dele opskriften på en af mine absolutte sommerfavoritter. Lige siden jeg lavede denne portion spareribs til smagogbehag, har jeg haft lyst til at sætte tænderne i endnu en omgang. Selv om det tager lidt tid, fra man går i gang, til man kan servere dem, så er den reelle arbejdstid faktisk minimal. Jeg lader ribbenene hygge sig i ovnen et par timer for at opnå den optimale mørhed, inden de ryger på grillen. De kan dog også sagtens laves i ovnen, hvis man ikke lige har lyst til (eller mulighed for) at fyre op i grillen.

Jeg har smurt mine spareribs ind i en klassisk barbecuesauce tilsat en smule whisky. Sidstnævnte kan dog sagtens udelades, og mængden af sauce bestemmer man naturligvis selv. Jeg foretrækker mine med en hulens masse, og billedet snyder en anelse, for disse ben var godt smurt ind. Foruden at få smag fra marineringen, så pensler jeg også med den overskydende sauce, mens de er på grillen. Og kan man slet ikke få nok, så sørg for at lave en dobbeltportion af barbecuesaucen. Sæt halvdelen til siden, inden kødet ryger i den anden halvdel, og server den som dyppelse til kødet. Den er iøvrigt også fremragende til kylling, og så kan den holde sig på køl længe.

Jeg lavede en let og sommerlig version af coleslaw, men den fantastiske spidskålssalat vil også gøre sig særdeles godt til spareribs. Slut af med en jordbærkage med de sidste danske bær. Så tør jeg næsten love, at der er jubel rundt om bordet.

spareribs

Foto Sarah Coghill

Spareribs med sommerslaw

Spareribs 

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl ketchup
  • 1,5 dl brun farin
  • ½ dl æblecidereddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • ½ dl whisky
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 kg spareribs

Sommerslaw

  • ½ spidskål eller lignende
  • ½ rødløg
  • 4 radiser
  • ¼ bdt. bredbladet persille (kan udelades)
  • 3 gulerødder (gerne i forskellige farver hvis muligt)
  • 100 g friskbælgede ærter (eller et par skefulde fra fryseren)
  • 1 potte ærteskud (kan udelades)
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. fløde eller mælk
  • 1 tsk. sennep
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Bland ketchup, brun farin, æblecidereddike, paprika, chilipulver, whisky og salt i en gryde, bring i kog og afkøl. Smør halvdelen af marinaden på ribbenene og mariner et par timer eller natten over. Læg ribbenene i et ovnfast fad, dæk med stanniol og steg ved 150 grader i 2 – 2,5 timer, indtil kødet er mørt. Opbevar på køl, indtil ribbenene skal bruges, eller smid dem direkte på grillen eller under ovnens grillfunktion i 10 – 15 minutter. Pensl et par gange undervejs med den overskydende barbecuesauce og servér resten som tilbehør.

Sommerslaw

  • Snit kål og rødløg, skær radiser i skiver og hak persille. Riv eller skær gulerødder i julienne. Kom det hele i en skål sammen med ærter og ærteskud. Bland æblecidereddike, cremefraiche, fløde eller mælk og sennep og smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker. Vend dressingen sammen med grøntsagerne.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments