Foto Sarah Coghill
Jeg har thaimad på hjernen i dag (og forhåbentlig også i maven senere på aftenen), så derfor tænkte jeg, at det var på tide at dele endnu en af mine favoritter fra min kogebog Foodfanatic Thai. Stegte nudler kommer i flere forskellige varianter, og denne nemme sag er en del lettere at gå i krig med sammenlignet med dens populære fætter, pad thai’en, som nok ikke kræver en nærmere introduktion. Der er dog visse ligheder, idet æg også indgår i denne ret, og det samme tilbehør følger trop, hvis man bestiller den i Thailand. Med det mener jeg eddike, sukker, fiskesauce og chili.
Jeg benytter her asiatisk broccoli, som er karakteriseret ved sine lange sprøde stængler og store grønne blade, men helt almindelig broccoli kan også fint bruges, hvis du ikke kan få fat i den asiatiske. Asiatisk broccoli kan du være heldig at finde i asiatiske supermarkeder. Jeg plejer at købe det enten i Denn Jai Market lige bag ved Hovedbanegården i København, eller Thai Supermarked på Istedgade 134.
Stegte nudler med svinemørbrad og asiatisk broccoli
Ingredienser
- 200 g asiatisk broccoli (gai lan)
- 300 g risnudler (10 mm)
- 400 g svinemørbrad
- 4 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 4 æg
- 2 tsk. mørk soja
- 3 spsk. fiskesauce
- ½ tsk. hvid peber
- 3 spsk. sukker
Tilbehør:
- Eddike med chilipeber i skiver
- Sukker
- Fiskesauce
- Groft chilipulver
Fremgangsmåde
- Skyl broccolien, skær 1 cm af enderne og skræl evt. de nederste par centimeter af stænglerne.
- Skær dem herefter i lange, skrå skiver. Del bladene i grove stykker.
- Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter.
- Afpuds svinemørbraden, del den på langs og skær i tynde skiver.
- Knus hvidløg og varm olie i en wok. Steg halvdelen af hvidløget gyldent og tilsæt halvdelen af kødet. Brun grundigt og tilsæt halvdelen af risnudlerne.
- Vend sammen og skub derefter wokkens indhold til den ene side.
- Tilsæt evt. en anelse ekstra olie hvis nødvendigt og slå to æg ud.
- Rør sammen med resten af wokkens indhold og tilsæt 1 tsk. mørk soja, 1½ spsk. fiskesauce, ¼ tsk. hvid peber og 1½ spsk. sukker.
- Fordel på to tallerkner og gentag med de resterende ingredienser.
- Smag til med sukker, fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili efter smag og behag ved bordet.