Thailandsk street food var temaet, da jeg i sidste måned var blevet inviteret af Santa Maria til at stå i spidsen for to madlavningskurser for en flok kyndige madprofessionelle. Med var også en enkelt bloglæser plus lesager, da jeg havde fået lov til at udlodde to pladser her på bloggen. Første arrangement foregik på Bisquitfabrikken i Jægersborggade på Nørrebro i København, som i øvrigt også er der, hvor mit eget madkursus finder sted den 28. maj, så sæt allerede kryds i kalenderen nu, hvis I gerne vil med. Da vi fik skudt en masse billeder over de to dage, har jeg valgt udelukkende at fokusere på første aften i dette blogindlæg, mens billeder og fortælling fra andendagen kommer på senere.
Vi startede ud med thailandske forårsruller, som denne gang var i en version uden kød, og den lune salat, larb namtok, med oksekød, urter, chili og limejuice. Jeg havde valgt disse to retter, fordi de inkluderer en del ukendte ingredienser som eksempelvis svampene til forårsrullerne og rispulveret til salaten, som man selv laver af ukogte klisterris. Samtidig er der forårsrullernes foldeteknik, som er god at få demonstreret, første gang man laver dem. Herudover viser salaten også på fornemste vis thaikøkkenets balance mellem det syrlige, det søde, det salte og det stærke. Når først man har fundet den rette balance, som kræver en del tilsmagninger og lidt øvelse, så er der faktisk rigtig mange thairetter, man pludselig kan mestre.
Efter vi havde nydt forretterne i fællesskab sammen med et par Singha-øl, var der forskellige retter på programmet for hvert hold. Nogle lavede stegt fisk med lynstegte svampe og ingefær i østerssauce, mens andre kastede sig ud gai yang, thailandsk grillkylling, som er en af mine absolutte favoritter fra gadekøkkenet i Thailand (især hvis den serveres med en god omgang papayasalat). Vi kom også igennem andebryst i rød karry med basilikum, Chang Mai-nudler (en karryret med kylling serveret med både kogte og dybstegte ægnudler, syltet sennepskål, asiatiske skalotteløg og koriander) og favoritdesserten over dem alle, sød klisterris med mango og kokossauce.
Deltagerne arbejder til dagligt i kantinekøkkener, så de var lynhurtige til at komme igennem de i alt fire retter, som hvert hold skulle lave. Det var virkelig spændende at se de mange flotte anretninger, som hvert hold diskede op med.
Jeg vil lige runde dette indlæg af med at sige tak til alle deltagerne, som var med til at gøre det til en virkelig hyggelig aften. Nu glæder jeg mig endnu mere til at få skudt gang i egne kurser, når jeg atter bor i København.