Det har taget adskillige tests, før at jeg fandt frem til den helt rigtige opskrift på det her helt vildt lækre bananbrød. Man kan vel med rette kalde det en form for sukkerfri kage, selv om jeg gerne skærer det ud som et brød og spiser det med smør oven på. Mums. Heldigvis har min lille dreng været en villig testperson under mine eksperimenter i køkkenet. Og det var faktisk ham, jeg havde i tankerne, da jeg arbejdede på at lave opskriften. Det har i perioder været lidt en kamp at få mad i ham (mere om det i næste indlæg), så jeg ville gerne kunne tilbyde en lidt energitæt snack om eftermiddagen efter hjemkomst fra vuggestuen. Selv om vi ikke praktiserer en sukkerfri-politik hjemme hos os, så er det rart at vide, at kagen indeholder en masse sager, som er gode for ham.
Det dejlige ved kagen her er, at den faktisk kan varieres i det uendelige. Jeg har både lavet den med og uden chokolade. Med og uden kokosmel. Den er lækker uanset hvad. Den relativt store mængde modne bananer i forhold til resten af opskriftens ingredienser gør nemlig, at den bliver sød, lækker og svampet. Chokoladen tilfører naturligvs ekstra sødme, og smager skønt sammen med bananerne, men den er ikke strengt nødvendig, hvis du gerne helt vil undgå sukker til de små ganer.
Sukkerfri kage: Bananbrød med chokolade og kokos
Ingredienser
- 50 g mørk chokolade ((kan udelades))
- 4 modne bananer
- 2 æg
- 100 g blødt smør
- 3 spsk kokosmel ((kan udelades))
- 175 g hvedemel
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver ((kan udelades))
- 1 nip salt ((kan udelades, hvis den skal serveres for små børn))
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen. Blend bananerne, æg og smør.
- Bland de tørre ingredienser, og vend dem i bananbladingen sammen med den hakkede chokolade. Kom dejen i en smurt brødform (ca. 1 l), og bag bananbrødet ved 170 grader varmluft i cirka 40 min.