Jeg har været en smule ude af blogland de seneste par dage, da et bryllup lokkede mig til den irske vestkyst til fest og farver, som strakte sig over tre dage. Brylluppet blev holdt i Connemara, som er et af de smukkeste steder, jeg endnu har besøgt. Hvis i nogensinde kommer på disse kanter, må i ikke snyde jer selv for et besøg.
Da jeg kom tilbage, stod jeg med en del ingredienser, som skulle bruges nu og her. Sammen med en stærk trang til at gå i køkkenet (et par dage væk fra det er alt, der skal til) gik jeg i dag i gang med at koge skinke, lave grøntsagssuppe og ovenstående tærter, som blev sammensat efter, hvad jeg nu lige havde ved hånden.
Fyldet lægges på tærtebunden, æggeblandingen hældes over, og der drysses med ost.
Jeg stod med en færdiglavet tærtedej, som skulle bruge snarest, så den blev fordelt over to små 10 cm tærteforme og en lidt større 18 cm tærteform. Jeg havde en lille smule skrællet kartoffel, som ikke nåede i suppen. Den blev skåret i tern og proppet i tærten. Et par grove tern af skinken, som jeg havde kogt til morgendagens aftensmad (jeg skal eksperimentere lidt med butterdejspakker), blev skåret i mindre tern og proppet i sammen med løgringe og broccoli fra fryseren.
Tærterne smagte skønt, og måske endda endnu bedre fordi de mindede mig om, at man sagtens kan lave lækker mad ud fra, hvad man nu lige har ved hånden (jeg har før været slem til at storme ud og købe den ene ingrediens efter den anden i stedet for at erstatte med andet, der fungerer lige så godt).
Så er der serveret
Ingredienser
- 1 tærtedej
- ½ broccoli i små buketter
- 3 små løg i skiver
- cirka 200 g skinke i grove tern
- 1 kartoffel skåret i 1 cm store tern
- 4 æg
- 2 spsk cremefraiche
- 2 dl mælk
- salt og peber
- en håndfuld revet ost (jeg brugte en blanding af parmesan og cheddar)
Fremgangsmåde
- Kom dejen i tærteformen og fordel broccoli, løgringe, skinke og kartofler over den. Pisk æg, cremefraiche, mælk og en smule salt og peber sammen og hæld blandingen over tærterne. Drys med revet ost og bag i en 200 grader varm ovn i cirka 45 minutter (hold øje med tærten – bliver den for brun på toppen, skal den dækkes med sølvpapir).