I søndags lavede jeg thailandsk grilkylling (Gai yang ) med papayasalat og klisterris. Det er en typisk ret man finder i de thailandske gadekøkkener, og den smager intet mindre end fantastisk. Det er absolut en af mine yndlingsretter, og alle, der har smagt den, synes, at den smager skønt.
Jeg har lært at lave denne version af gai yang af min mor, men igennem lidt googlesøgning har jeg fundet ud af, at der findes utallige versioner. I nogle af dem bruger man østerssauce, mens man i andre kommer citronsaft ved. Jeg holder mig dog til denne opskrift, da jeg synes, at både østerssauce og citronsaft lyder lidt underligt i denne marinade. Desuden er min mors udgave så god, at jeg ikke ønsker at kigge mig om efter andre varianter.
Mængden af de forskellige ingredienser er ikke præcise angivelser, da jeg altid prøver mig frem. Prøv med nedenstående, og tilpas efterfølgende efter din smag.
Thai barbecue kylling (Gai Yang)
Ingredienser
- 1 kylling (parteret)
- 3 korianderrødder
- 1 tsk hvide peberkorn’
- 5 fed hvidløg
- 3 spsk lys soya
- 2 spsk mørk soya
- 1 spsk olie
- ½ tsk salt
- 1 tsk paprika
- 2 – 3 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Peber stødes i morter. Hvidløg og korianderrødder kommes ved og stødes til en fin pasta. Herefter tilsættes resten af ingredienserne, og marinaden smages til. Hæld marinaden over kyllingen, og mariner den i et par timer eller natten over. Steg herefter kyllingen i en 200 grader varm ovn i cirka 50 min. Spis kyllingen med sød chilisauce og evt papayasalat og klisterris.