Jeg besluttede mig for at forkæle mig selv med denne ret her til aften. Det er ikke en traditionel thai oksekødssalat, da man normalt undlader salatblade men tilsætter hakket koriander, forårsløg og evt mynte. Det er første gang, at jeg lavede salaten med salatblade. Normalt er jeg lidt gammeldags, hvad angår thaimad. Jeg foretrækker det som min mor laver det (eller i det mindste på den måde som det serveres i Thailand), men denne ret er en undtagelse. Jeg smagte nemlig noget lignende på en thairestaurant i Dublin, og jeg var ret vild med det. Jeg glemte at købe koriander, men den smagte alligevel fantastisk. Det er sund og hurtig thaimad, når det er bedst.
Thai-inspireret salat med oksekød (yam nua)
Ingredienser
- 1 bøf
- En smule olie og smør til stegning
- ½ rødløg (skåret i skiver)
- Et par små tomater eller cherrytomater (halveret)
- Agurk efter smag og behag (halveret på langs og skåret i skrå skiver)
- En håndfuld babysalat
- Chilipeber efter smag (halveret og skåret i tynde skiver)
- Ca 2-3 spsk fiskesauce
- Ca. 1 spsk sukker
- Ca. 3-4 spsk citronsaft eller limesaft
Fremgangsmåde
- Steg bøffen i olie og smør og lad den hvile lidt (jeg foretrækker den godt rød). Bland fiskesauce, chili og citronsaft og rør sukkeret ud heri. Læg noget af salaten på en tallerken. Skær herefter bøffen i tynde skiver og bland med dressing, tomat, agurk, rødløg og den øvrige salat. Anret på tallerkenen oven på salaten og spis med ris.