Tilbehøret til de thailandske grillspyd, som jeg skrev om i gårsdagens blogindlæg, er denne super lækre agurkesalat med chili og thailandske små rødløg. Den er fast tilbehør til grillspydende samt thailandske fiskefrikadeller, som udover fiskefars indeholder karrypasta, limeblade og de lange snake beans skåret i små stykker (retten er en af min vegetarvenindes favoritter).
Thailandsk agurkesalat
Ingredienser
- 1 agurk
- 7 små rødløg
- 2 store chilipeber
- 1 dl sukker
- ⅔ dl eddike
- ½ dl vand
- 1 tsk salt
Noter
TIP: Chilipeber kan eventuelt erstattes med rød peber.
Fremgangsmåde
- Eddike, vand, sukker og salt koger i 3-4 min og stilles til afkøling. Agurken skrælles og deles i 3 eller 4 på langs og snittes fint. Chilipeber og løg skæres i tynde ringe. Grøntsager og dressing blandes sammen og trækker i mindst 5 min før servering.