Kylling med cashewnødder er et sikkert hit på middagsbordet. Det er en hurtig og let ret at lave, og den milde smag gør, at den også er et hit hos børn. Jeg har her brugt dåseananas, men har du adgang til en frisk ananas, så brug endelig den. Det vil kun gøre retten bedre. Du kan i øvrigt også fint udelade den helt, hvis du foretrækker det. Denne her opskrift på kylling i cashewnødder smager både godt med og uden.
En af de skønne ting ved retten er, at den nemt kan varieres, så kan passer til lige præcis dine smagspræferencer. Tilsæt eksempelvis en ekstra peberfrugt for et ekstra skud grønt, og foretrækker du en mere snasket udgave, kan du sagtens skrue op for mængden af østerssauce (kom evt. en lille smule vand eller fond/bouillon i også). Og er du til stærk mad, kan du fint krydre retten med chili. I Thailand har jeg flere gange fået den med tørrede chilier. Det smager også skønt.
Kylling med cashewnødder
Ingredienser
- 80 g cashewnødder
- Smagsneutral olie til stegning
- 5 fed hvidløg (hakket)
- 4 kyllingefileter (skåret i strimler)
- 1 løg (skåret i tynde både)
- ½ dl østerssauce
- 2 spsk fiskesauce
- 2 tsk sukker
- hvid peber
- 5 skiver ananas (skåret i mindre stykker)
- 1 rød peber (skåret i tern)
- 3 forårsløg (skåret i tynde, skrå skiver)
Fremgangsmåde
- Rist cashewnødderne i en wok eller på en stor pande (uden fedtstof), til de tager farve. Sæt dem til side.
- Kom nu olie i wokken og steg hvidløg, til det har fået en smule farve. Tilsæt herefter kyllingestrimler, og brun dem. Tilsæt løg, og steg et minut længere. Herefter tilsættes østerssauce, fiskesauce, peber, sukker og cashewnødder. Steg et par minutter, kom nu ananas og rød peber i, og steg videre i et minuts tid.
- Smag til med ekstra østerssauce, fiskesauce, peber eller sukker, og tilsæt så forårsløg lige inden servering.
- Nyd retten med jasminris.