Hjertemuslinger med kål og kærnemælk
I slutningen af januar måned gæstede jeg Kurhotel Skodsborg en kort køretur i nordlig retning fra København i anledningen af åbningen af deres nyeste tiltag, The Restaurant by Kroun. Sammen med en lille håndfuld blogger- og pressefolk var jeg inviteret til at prøvesmage menuen til en soft opening et par dage inden den officielle åbning den 28. januar.
Det var mit første visit på det historiske hotel, der gennem de seneste par år har gennemlevet lidt af en forvandling. Både spaen, som jeg besøgte forud for middagen, og lobbyen, er kommet under kærlig behandling af arkitekt Mikael Mammen, der specialiserer sig i helhedsløsninger for barer, restauranter og hoteller. Spaen hører til blandt de lækreste og mest gennemtænkte, jeg har besøgt, mens også lobbyen fremstår topmoderne med blandt andet bløde sofaer, jeg snildt kunne tilbringe en afslappet stund eller to i. Den fungerer i øvrigt også som restaurant, så inklusiv brasseriet på tredje etage er det gamle kurhotel nu oppe på hele tre spisesteder, hvis man medregner den seneste tilføjelse.
Brisler, hummer, løg og bouillon
Mikael Mammen har også været inde over The Restaurant by Kroun, der har et touch af international luksus med hvide duge og de smukkeste trælysekroner, der ligner sammensmeltede krondyrgevirer. Hvis jeg skal sammenligne det med nogen anden dansk restaurant, må det nærmeste være den et-stjernede Marchal på D’Angleterre. Fra restauranten er der ligesom på Marchal kig til ”vinkælderen” i den ene ende, mens man i et tilstødende lokale finder et tonstungt marmorbor hentet ind fra Italien. Det er planen, at det skal fungere som et eksklusivt chef’s table til blandt andet private events.
Fåremælkssorbet, karamel og estragon
Restauranten har taget navn efter køkkenchef Erik Kroun, som har flere fornemme restaurantadresser på sit CV. Blandt andet har han svunget kokkekniven på Kong Hans Kælder, der i oktober blev kåret til Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide, og også Michelinrestauranten Søllerød Kro hører til blandt hans tidligere arbejdspladser. Hans køkken har et internationalt touch med rod i det klassiske franske, og det var i de retter, hvor han alvor foldede sig ud i denne retning, at mine smagsløg blev mest begejstrede. Således var en hovedret med due aftenens absolutte favorit. Den kom som en todelt servering. Først låret, der var confiteret, der blev serveret sammen med en leverpaté til at dyppe i (som kokkeeleven havde spædet lige rigeligt op med cognac), efterfulgt af perfekt stegt bryst med rødbede og balsamicosauce.
Jordskokker, hasselnødder og malt
Selv om jeg til enhver tid vil vælge det salte over det søde køkken, så var de to desserter også blandt aftenens favoritter, men jeg var på serveringstidspunktet så mæt, at jeg kun kunne nippe lidt til dem. Jeg havde allerede kastet håndklædet i ringet da en imponerende mængde petit fours landede på bordet samme med kaffe og en virkelig lækker urtethe. Det ærgrede mig gevaldigt, for hvor så de altså gode ud.