Klar til at blive spist med lidt brød
I dag fik vi besøg af Marks forældre, så menuen står på hans fars livret, som er and. Vi har fået fat i 4 styk andebryst, som skal spises sammen med kartoffelmos, rødvinssauce og karamelliserede løg.
Som en lille dip til at holde sulten for døren (sammen med et par skiver brød), serverede jeg en pesto af soltørrede tomater. Den var et stort hit her i huset, og da den samtidig er utrolig hurtig at lave, vil den være af finde til mange fremtidige middage, hvor jeg som i dag har droppet forretten. Alternativt vil den være super lækker i en hurtig pastasalat med ekstra parmasan, pinjekerner og en håndfuld ruccola.
Tomatpesto
Ingredienser
- 125 g soltørrede tomater i olie
- 25 g pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 75 g friskrevet parmasan
- 1 – 1 ½ dl olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Mix alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller minihakker og smag til med salt og peber.
- Tomatpestoen kan holde sig i køleskabet i et par uger.