Tomatsalaten klar til servering
Denne tomatsalat fik vi også til kyllingen, som jeg serverede den anden dag. Jeg havde egentlig ikke planlagt, at den skulle på bloggen, da den er utroligt simpel, men da min søster insisterede på at få opskriften efter at have smagt den (jeg mente ellers, at hun da sagtens kunne lave den bare ud fra at have smagt den), så kommer den alligevel her (om ikke andet for hendes skyld). Den er hurtig at lave, fantastisk lækker og man kan sagtens erstatte fetaosten med frisk mozzarella for en mere traditionel tomatsalat.
Værk opmærksom på, at salaten bliver meget bedre af at købe gode tomater, så glem alt som de orange “10 kroner for et kilo” discount tomater. Endnu bedre, prøv at dyrke dem selv. Jeg dyrkede tomater selv på altanen, da jeg boede i Dublin sidste år, og smagen af friskplukkede tomater er altså ubeskrivelig.
Tomatsalat med basilikum og feta
Ingredienser
- 4 stk tomater (skåret i skiver)
- ½ stk stk løg (skåret i tynde ringe)
- 1 håndfuld fetaost (smuldret)
- 1 håndfuld frisk basilikum (hakket groft)
- 1 sjat olivenolie
- Balsamicosirup
- Salt og peber
Noter
Fremgangsmåde
- Læg tomatskiverne i et fad og fordel løgringene ovenpå.
- Drys med en smule salt og peber, og fordel en smule olivenolie over salaten.
- Hæld herefter balsamico sirup over, drys med feta og til sidst basilikum. Server straks.