“Det smager nu så dejligt @foodfanaticdk, selvom serveringen minder om noget fra en kro i midtfirserne,” lød det i kommentarfeltet, da jeg postede dette billede skudt med iPhone på Instragram tidligere på året. Og hvor havde hun ret! Denne tunmousse er fra en fødselsdagsmiddag hos min mor, hvor den blev serveret med brød og en urtesauce med dild. Lige som alle andre rigtig gode opskrifter, er det en af dem, der er nedarvet fra venner og bekendte (præcis det samme er gældende for muligvis verdens mest vanedannende kage, snickerskagen).
Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvornår jeg sidst er blevet serveret tunmousse, og egentlig er det lidt en skam, for det smager jo herligt. Det samme gælder rejecocktails, waldorfsalat, citronfromage og resten af 80’ernes gæstemiddags-klassikere. Måske man skulle droppe den rimmede laks, de langtidssimrede svinekæber og rabarber på tre måder og invitere vennerne til en vaskeægte 80’er middag, med alt hvad det indebærer. Forslag til den ultimative 80’er menu modtages med kyshånd.
Velkommen tilbage til 80’erne og velbekomme.
Tunmousse med pynt
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 2 ds. tun
- 1 tsk. citronsaft
- 1,5 dl cremefraiche
- 1 dl fløde
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand i cirka 5 minutter. Bland imens tun, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Tag husblas op af vandet og smelt over vandbad. Kom en smule af tunblandingen ved husblasen for at afkøle let. Pisk fløden til skum. Bland resten af tunblandingen i husblas- og tunblandingen og vend sammen med flødeskummet. Kom i en form, fx en brødform, og lad den sætte sig på køl i mindst 4 timer.
- Ved servering pynt fx med rejer, kaviar, dild, citron og tomat for det helt rigtige 80’er look.
- Servér evt. med en dilddressing på cremefraiche, friskklippet dild, citronsaft, salt og peber.