Nogle gange er det simple bare det allerbedste. Som et stykke rugbrød fra bageren med rigelige mængder hjemmelavet tunsalat på toppen. Nu hvor weekenden står for døren, er det måske oplagt at gøre lidt ekstra ud af frokosten. Derfor får I her i dag min opskrift på netop tunsalat, og den smager altså virkelig, virkelig godt. Hjemmelavet tunsalat kan du variere efter smag og behag. Min version her er helt simpel med en blanding af cremefraiche og mayonnaise samt hakket rødløg, citronsaft og hakket dild. Skal det være endnu mere simpelt, kan du sagtens udelade dilden, og også dressingen kan varieres alt efter, hvad du har ved hånden. Cremefraiche kan du erstatte med andre surmælksprodukter som eksempelvis græsk yoghurt eller skyr. Jeg kan godt lide at give min tunsalat lidt fedme, så jeg tilføjer også en klat mayonnaise, men det er ikke strengt nødvendigt, hvis du foretrækker den uden.
Personligt synes jeg, at tun i olie smager bedst, så det vil jeg altså gå efter, når det er muligt. Når det er sagt, så går det også med tun i vand lige her, da tunen vendes med en dressing, der bidrager med smag.
Hvis lysten er til det, kan du også tilføje en skefuld kapers, eller for en spicy version kan du smide et par finthakkede syltede jalapenos i. Udover det stærke fra chilien bidrager de også med syre og sødme, som klæder tunsalaten godt. Sidstnævnte er i øvrigt inspireret af Joe & The Juice’s spicy tuna sandwich (jeg er ikke meget for at indrømme det, men jeg køber den med jævne mellemrum). Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.
Mangler du flere gode idéer til frokostbordet, så tag eksempelvis et kig på mine opskrifter på hønsesalat, skinkesalat og stegte sild i eddike.
Tunsalat med rødløg og dild
Ingredienser
- 1 ds tun
- 2 spsk cremefraiche ((eller græsk yoghurt eller skyr))
- 1 spsk mayonnaise ((eller ekstra af de ovennævnte surmælksprodukter))
- 1,5 spsk hakket rødløg ((kan erstattes af alm. løg))
- Citronsaft
- Salt, peber
Noter
Fremgangsmåde
- Dræn tunen, og kom den i en skål. Tilsæt cremefraiche, mayonnaise, rødløg og dild, og vend det hele sammen. Justér smagen med citronsaft, salt og peber.
- Nyd med godt brød.