— KONKURRENCEN ER SLUT —
Hjemmelavet pasta har altid været en af de der ting, jeg aldrig rigtig har haft lyst til at kaste mig ud i. Jeg forsøgte mig engang med at rulle pastadej ud i hånden, inden jeg skar den ud i strimler, men resultatet var mildest talt kluntet. Efterfølgende overvejede jeg at investere i en af de der manuelle pastamaskiner, men for at være helt ærlig, så stak den lidt dovne kok, der gemmer sig indeni mig, hovedet frem og sagde: ”Vil du nu også få den brugt, eller vil den ende med at stå glemt bagerst i køkkenskabet?”
Ind på scenen træder Philips pastamaskine, som blev introduceret til mig gennem mit samarbejde med Philips i forbindelse med Restaurant Hjemmet, hvor jeg fik lov til at lege tv-kok for en dag hjemme hos Louisa Lorang i hendes hyggelige køkken på Christianshavn (se eller gense klippet herunder). Hun diskede op med den lækreste juice (der siden har inspireret mig til egne jucierier), mens jeg kastede mig ud i en favorit fra bloggen med pasta i en cremet sauce med chili, chorizo, tomat og fennikelfrø (jeps, sidstnævnte virker lidt sjov, men den er forrygende i denne kombination).
Til pastaretten, der muligvis har kapret en førsteplads blandt ALLE pastaretter hos mig, har jeg normalt brugt en købepasta, men denne gang fik den lige et kvalitetsryk opad med den hjemmelavede variant. Maskinen kommer med både opskriftshæfte og flere forskellige skiver, der gør det muligt at lave en masse slags pastaer, og mit valg faldt på pasta penne, som er en af de pastatyper, jeg endnu ikke har set nogle præstere i hjemmekøkkenet. Det samme gælder dejen til de kinesiske dumplings, som jeg brugte maskinens lasagneplade-skive til at fremstille. Begge retter hører i øvrigt til blandt mine favoritter, så har du endnu ikke givet dig i kast med dem, er det hermed en opfordring.
Pastamaskinen fungerer ved, at man hælder væde i form af æg og vand (eller blot vand, hvis man foretrækker det) i pastamakinen. Herefter ælter i ca. 10 minutter, hvorefter pastaen bliver presset igennem den valgte skive fra en åbning i siden. Man skærer herefter til med et medfølgende redskab, så pastaen får den ønskede længde. Hele processen tager omkring 15 minutter.
Vind pastamaskinen
I dag får I her på siden mulighed for at vinde Philips pastamaskine, som har en værdi af 2000 kroner. Jeg sætter et styk på højkant blandt alle de, der svarer på nedenstående spørgsmål.
Hvilken pastaret ville du lave med pastamaskinen?
Jeg finder en vinder om præcis 10 dage, så skynder jer at smide en kommentar i feltet herunder.
– INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED PHILIPS –