Opskriften passer som forret til to - tre personer.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredients
1lillehakket løg
1hakket hvidløgsfed
1spsk.olie
1,5dlhvidvin(kan erstattes med hønsebouillon/-fond)
4dlærter(friskbælgede eller fra frost)
6dlhønsebouillon/-fond
0,5dlfløde
evt. 1 tsk. eddike
Kammuslinger - beregn 3 stk. pr. person
1dlolivenolie(- kan erstattes med andre gode olier)
0,5bdt. persille
Salt, peber
Evt. ærtespirer til pynt
Fremgangsmåde
Sauter hakket løg og hvidløg i olie i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til lidt under det halve. Kom ærter og hønsebouillon/-fond i gryden og lad det simre, indtil ærterne er møre. Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med eddike, salt og peber.
Steg kammuslinger på en varm pande med lidt fedtstof ca. 30 - 60 sekunder på hver side afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Blend olivenolie med persille. Hæld suppen i en dyp tallerken, læg kammuslingerne i midten og pynt med ærtespirer. Slut af med en smule persilleolie rundt om kammuslingerne.