Banh mi med karamelliseret nakkefilet og vietnamesiske pickles
Ingen bedømmelser endnu
Ingredients
500gsvinekød(fx nakkefilet i tynde skiver)
1spsk.olie
4luftige baguettes
4spsk.mayonnaise
Salat
½bdt. koriander
½agurk
1rød chilipeber
Marinade
1stk. citrongræs
¼lille løg
2fedhvidløg
1spsk.mørk soja
2spsk.fiskesauce
1spsk.olie
2-3spsk. sukker
½tsk.sort eller hvid peber
Vietnamesiske pickles
200gkinaradise
200ggulerod
1,5dlvand
1,5dleddike
¾dlsukker
2tsk.salt
Fremgangsmåde
Skær nakkefileten i tynde skiver og mariner (se marinadeopskrift herunder) i mindst en time eller gerne natten over. Steg kødet i olie, indtil det er gennemstegt. Skær baguettes på langs og smør med mayonnaise. Læg salatblade nederst, agurk i tynde skiver ovenpå og dernæst kød. Top med vietnamesiske pickles, koriander og chilipeber i tynde skiver eller strimler.
Marinade
Hak citrongræs, løg og hvidløg, bland med de resterende ingredienser og blend.
Vietnamesiske pickles
Skær kinaradise og gulerødder i tynde stave. Giv vand, eddike, sukker og salt et hurtigt opkog. Køl af en anelse og hæld over grøntsagerne. Lad dem trække i syltelagen i mindst en time inden brug.