Braiserede oksehaler med rodfrugter og kartoffelmos
Fantastisk simreret, som især er velegnet til de koldere dage, hvor man har rigelig tid til at hygge sig i køkkenet.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
1mellemstort løg
2-3fedhvidløg
1,5 - 2kgoksehaler
Olie til stegning
2dltomatpassata
2dloksefond
3dlrødvin
1tsk.tørret timian
2laurbærblade
2rødbeder
3gulerødder
¼knoldselleri
25gsmør
¼bdt. bredbladet persille
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løget og hvidløgsfed. Brun oksehalerne godt af i olie, og sæt dem til side. Kom nu det hakkede løg og hvidløg i gryden, og sautér i et par minutter, uden at de tager farve. Kom oksehalerne tilbage i gryden, tilsæt tomatpassata, oksefond, vin, timian og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad oksehalerne simre blidt i ca. 3 timer, eller til kødet er meget mørt. Fjern overskydende fedt fra saucen. Tag oksehalerne op af gryden, og afkøl, til de kan håndteres. Pluk nu kødet fra benet, og kom det tilbage i saucen, og varm op igen. Smag til med salt og peber.
Skræl rødbeder, gulerødder og knoldselleri, og skær dem i grove tern. Smelt smørret på en pande, og lad rodfrugterne stege ved blid til jævn varme i ca. 15 minutter, til de er tilberedte, men stadig har bid. Krydr med salt og peber. Hak persille, og vend det sammen med rodfrugterne.