Klassisk opskrift på amerikansk cobb salad med kylling, bacon, avocado, æg og blåskimmelsost med vinaigrette.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Ingredients
4kyllingebrystfileter
smagsneutral olie til stegning
4æg
150bacon i skiver
200gcherrytomater
2hjertesalater eller 1 romainesalat
2modne avocadoer
100gsemifast blåskimmelsost(fx stilton eller danablue)
1bdt purløg(kan udelades)
Salt og peber
Vinaigrette:
1dlolivenolie
⅓dlhvidvinseddike
2tskdijonsennep
2tskhonning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Brun kyllingebrystfileterne i fedtstof på en pande, skru ned for varmen, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt. Krydr dem med salt og peber, sæt dem til side, og lad dem hvile i 5-10 minutter. Skær dem mundrette stykker.
Kog æggene i ca. 8 minutter, afkøl og pil dem. Skær dem herefter i kvarte.
Steg bacon sprød på en tør pande, dryp af på fedtsugende papir, og hak eller knus det groft med fingrene.
Halvér cherrytomaterne, snit salaten, og skær avocado i tern. Smuldr den blå ost så fint eller groft, som du foretrækker det. Bruger du purløg, så snittes det.
Anret salaten i bunden af en skål, og fordel de forskellige toppings på den i lige linjer side om side. Dryp vinaigretten over ved servering, og pynt til sidst med purløg.
Vinaigrette:
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber samt evt. ekstra honning hvis nødvendigt.