Dampede blåmuslinger med fennikel, gulerod og bladselleri
Skøn opskrift på blåmuslinger dampet i hvidvin med persille, fennikel, gulerod og bladselleri. Opskriften er skøn som både forret og hovedret. Bemærk, at mængden her passer til en forret til fire personer. Skal den serveres som hovedret, skal du gange ingredienserne med to.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Ingredients
1,5kgblåmuslinger
1lille løg
4fedhvidløg
En lille håndfuld bredbladet persille
2stængler bladselleri
1fennikel
1skrællet gulerod
1glas hvidvin((brug gerne en tør hvidvin, evt. Riesling))
Peber
Fremgangsmåde
Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.
Pil og hak løg og hvidløg. Pluk persillen, og hak den fint. Skær fennikel, selleri og gulerod i tern.
Sautér grøntsagerne i olie i en stor gryde i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, og bring gryden i kog. Tilsæt nu muslinger og et drys peber, og damp dem under låg, til de alle har åbnet sig. Det tager cirka 4 – 5 minutter. Vend til sidst den hakkede persille i.
Servér evt. blåmuslingerne med godt brød eller pomfritter og aioli.