Skøn "stop-spild-af-mad-opskrift", som ikke kun hører sig julen til.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
100gchokolade
25gsmør
400gkagerester
100gmarcipan
50gnødder(fx valnødder)
3spsk.kakaopulver
Rom eller romessens efter smag
½tsk.flagesalt
2spsk.hindbærmarmelade
Pynt: Fx hakkede nødder(blendede frysetørrede bær, kokosmel)
Fremgangsmåde
Smelt chokoladen og smørret over et vandbad.
Blend kage, marcipan (er marcipanen hård, kan du rive den først) og nødder ad flere omgange, og rør det sammen med kakaopulver, rom/romessens, salt, hindbærmarmelade og chokoladeblandingen. Smag til med rom eller salt hvis nødvendigt, og stil massen på køl i cirka 30 minutter.
Rul romkugledejen til små kugler, og tril dem i den valgte pynt.
Romkuglerne kan holde sig adskillige dage på køl, og de kan fryses uden problemer.