Engelsk lagkage med jordbær - Victoria Sponge Cake
5 fra 1 stemme
Servings: 8personer
Ingredients
250gblødt smør
250gsukker + lidt sukker til jordbærrene
1tsk.vaniljesukker
3æg
200ghvedemel
1tskbagepulver
50gmandelmel(kan erstattes med hvedemel)
¼lpiskefløde
1bakke jordbær
Lidt flormelis til pynt
Fremgangsmåde
Rør smør, sukker og vaniljesukker hvidt - gerne i røremaskine hvis muligt. Tilsæt herefter et æg ad gangen, og sørg for at røre grundigt mellem hvert.
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver og vend forsigtigt i æggeblandingen. Kom dejen i en smurt springform på 20 cm, og bag den ved 160 grader varmluft i ca. 50 minutter, eller indtil kagen er færdig. Det er den, når du kan stikke en kødnål eller lignende i midten, og den kommer op ren.
Lad kagen køle af, mens du forbereder fyldet. Pisk fløden til skum, og skal halvdelen af jordbærrene i skiver, som vendes med et par spiseskefulde sukker samt eventuelt lidt vaniljesukker. Lad dem trække i sukkeret, til det er opløst.
Skær den afkølede kage i to, og kom flødeskum på den ene halvdel (det er ikke sikkert, du skal bruge det hele). Kom de sukkermarinerede jordbær over, og læg den anden kagebund over. Pynt med resten af jordbærrene, og drys med lidt flormelis.