Fastelavnsboller på vandbakkelser med hindbærcreme
Skønne, lette og luftige fastelavnsboller på vandbakkelser fyldt med en sød og frisk hindbærcreme.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 16stk
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse40 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredients
Vandbakkelser:
80gsmør
2tsk.sukker
100ghvedemel
3æg størrelse
16tsk.hindbærmarmelade
Evt. flormelis til pynt
Hindbærcreme:
200ghindbær(gerne fra frost)
2spsk.sukker
2bl. husblas
2,5dlpiskefløde
Fremgangsmåde
Vandbakkelser:
Bring smørret, 2 dl vand og sukker i kog i en gryde. Hæld hvedemel i gryden, og rør godt og grundigt, til dejen bliver glat. Lad blandingen afkøle en anelse, og pisk dernæst æggene i et efter i (er dejen for varm, vil æggene skille). Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt kugler på størrelse med en bordtennisbold ud på en bageplade med bagepapir.
Bag kuglerne i ca. 25-30 minutter ved 200 grader/180 grader varmluft, til de er gyldne. Bemærk, at du ikke må åbne ovnen undervejs, da de så falder sammen, hvis de ikke er færdigbagte. Prik efter bagningen evt. et lille hul i siden på vandbakkelserne, så dampen kan undslippe. Afkøl på en rist.
Lav hindbærcremen efter opskriften herunder. Flæk vandbakkelserne, kom en teskefuld hindbærmarmelade i, og sprøjt hindbærcremen i. Drys evt. med flormelis ved servering.
Hindbærcreme:
Bring de optøede hindbær og sukkeret i kog i en gryde, og lad det simre nogle minutter, til sukkeret er opløst. Blend hindbærrene, og sigt puréen, så kernerne sigtes fra.
Lad husblassen udbløde i koldt vand i 10 minutter, og rør den i den lune puré. Lad blandingen afkøle en anelse.
Pisk fløden til flødeskum, og vend først en smule af flødetskummet i hindbærpuréen. Vend dernæst resten forsigtigt i.
Kom cremen i en sprøjtepose, og lad den sætte sig en time eller to på køl brug.