Nem og hurtig opskrift på filippinsk kylling adobo med soja, eddike, hvidløg, laurbærblade og sort peber. Nyd retten med ris og eventuelt dampet grønt.
4,75 fra 4 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse50 minuttermin
I alt1 timet10 minuttermin
Ingredients
1løg
5fedhvidløg
1chilipeber(valgfri)
4helekyllingelår
Olie til stegning
6spsk.soja
6spsk.ris- eller lageredddike
2spsk.sukker
2laurbærblade
1dlvand((evt. mere hvis nødvendigt))
Friskkværnet sort peber eller peberkorn
Fremgangsmåde
Friskkværnet sort peber eller peberkorn
Pil løg og hvidløg. Knus hvidløgsfed let med knivbladet. Halvér løget, og skær det herefter i tynde både. Skær chilien i ringe, og del kyllingelårene i to.
Brun først kyllingelårene i olie i en stegegryde på begge sider. Tag dem op af gryden. Sauter nu løg og hvidløg i gryden i et par minutter, og kom så kyllingelårene tilbage i gryden sammen med soja, eddike, sukker, laurbærblade, vand og peber. Læg låg på gryden, skru ned for blusset, og lad kyllingen simre stille og roligt i cirka 40 minutter, til den er mør – hvis nødvendigt kan du tilsætte lidt ekstra vand undervejs. Vend den en gang eller to under tilberedningen.
Tag kyllingestykkerne op af gryden, og skru op for blusset. Lad den koge ind, til sovsen bliver en anelse tykkere (pas på, at den ikke brænder på). Smag til, og kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Drys evt. kyllingen med chili ved servering, og nyd den med ris.