Fladbrød med krydret lammefars, rødløg og urter med yoghurtdressing
5 fra 4 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
20ggær
300mlvand(lillefingervarmt)
1tsk.salt
1tsk.sukker
500ghvedemel
1stort løg
4fedhvidløg
Olie til stegning
500ghakket lam(kan erstattes med hakket oksekød)
1tsk.spidskommen
1tsk.stødt koriander
1-3tsk.chilipulver
1tsk.sukker
2spsk.tomatpuré
1,5dlvand
2rødløg
1citron
¼bdt. mynte
¼bdt. koriander
¼bdt. bredbladet persille
Salt, peber
Yoghurtdressing
1-2fedhvidløg
2dlyoghurt naturel (kan erstattes med cremefraiche)
1nipsukker
1 spsk.hakket bredbladet persille
1tsk.olivenolie
Salt, peber
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt og sukker. Tilsæt melet, men hold lidt tilbage. Ælt nu dejen, til den er blød og smidig – evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i ½ - 1 time, til den er hævet godt op.
Pil og hak løget og hvidløget fint, og sautér begge dele i olie på en pande i et par minutter, til løgene er klare. Kom hakket lam på panden, og brun det ved høj varme. Tilsæt de tørre krydderier, sukker, tomatpuré, vand, salt og peber. Lad det simre, til væden er fordampet. Smag til med salt og peber samt eventuelt ekstra chili.
Del dejen i 4, og rul ud til tynde ovale cirkler. Læg dem på bagepapir, og fordel kødfyldet på dem. Flyt bagepapiret over på en varm bageplade, og bag fladbrødene i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft, til de er sprøde og gyldne i kanterne. Det kan være nødvendigt at lave 1 eller 2 ad gangen.
Pil og halvér rødløget, og snit dem i meget tynde både. Vend dem med citronsaft, og krydr med salt og peber. Pluk urterne, og fordel dem sammen med rødløg på de færdigbagte fladbrød. Servér dem lune med yoghurtdressingen
Yoghurtdressing
Pil hvidløg og pres dem. Bland dem herefter med yoghurt, sukker, persille og olivenolie. Smag til med salt og peber.