Mormorklassiker som hitter hos både store og små. Nyd den med kogte kartofler.
4,80 fra 5 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
600ghakket okse og svin(eller kalv og flæsk)
1lille hakket løg
1æg
2spsk.hvedemel
3spsk.rasp
1lille sjat mælk
1håndfuld svesker
1æbler(brug et stort - alternativt 2 små )
200gbacon
3dlmælk
½dlfløde(kan udelades)
Ribsgelé
Evt. kulør
Salt, peber
Rødkål med æble
½mellemstort rødkål
30gsmør
1æble
3kviste timian
½dlæblecidereddike
2-3spsk.sukker
Salt
Fremgangsmåde
Forloren hare
Bland farsen med løg, æg, hvedemel, rasp, mælk og salt og peber. Rør den godt sammen. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Læg lidt fars i bunden af et ovnfast fad, og form det til et lidt fladt farsbrød. Læg æblestykkerne og sveskerne oven på, og fordel resten af farsen på dem. Form farsen til et farsbrød, og læg bacon over det. Skub den gerne lidt ind under farsbrødet forneden. Hæld mælk i fadet, og steg farsbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter, til det er gennemstegt. Mangler baconen lidt farve og sprødhed til sidst, så kan du give det en tur under ovnens grillfunktion.
Hæld væden fra fadet over i en gryde, tilsæt fløde og smag til med ribsgelé, salt og peber. Giv eventuelt saucen et par dråber kulør til sidst.
Rødkål med æble
Fjern det yderste blad, og snit rødkålen så fint eller groft, som du ønsker det. Skræl æblet, kassér kernehus, og skær det i både. Smelt smørret i en stor gryde, og sautér rødkålen, indtil den begynder at falde sammen. Tilsæt æble, timian, æblecidereddike, sukker og salt. Lad det simre stille og roligt, til væden er fordampet. Ønsker du en blødere konsistens, kan du tilsætte lidt vand og lade det simre lidt længere. Justér smagen med ekstra eddike, sukker og salt hvis nødvendigt.