Fyldte peberfrugter med krydret oksekød og revet ost i tomatsauce
Skøn og børnevenlig opskrift på fyldte peberfrugter med krydret oksekød, revet ost og tomatsauce - perfekt sammen med couscous, ris eller pasta.
4,85 fra 13 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
Ingredients
2løg
4fedhvidløg
1ds hakkede tomater
500ghakket oksekød
3spsk.tomatpuré
2,5dloksefond/-bouillon
2tsktørret oregano
1tskspidskommen
4peberfrugter
2håndfulde revet ost
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løget og hvidløget. Sautér halvdelen i olie i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Kom nu de hakkede tomater ved. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt og peber. Blend evt. tomatsaucen for en mere lind konsistens.
Steg det resterende løg og hvidløg på en pande i et par minutter, til løgene er klare. Kom kødet på panden, og brun det godt. Tilsæt tomatpuré, bouillond/fond, oregano og spidskommen. Bring gryden i kog, og lad den simre, til væden næsten er fordampet. Smag til med salt og peber.
Hæld tomatsovsen i et stort ovnfast fad. Halver peberfrugterne på langs, fjern kernerne, og kom oksefyldet i dem. Læg dem i fadet. Drys med revet ost, og dæk fadet med sølvpapir eller et låg, hvis du har sådan et. Bag peberfrugterne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Fjern nu sølvpapiret eller låget, og steg videre i cirka 15 minutter, til peberfrugterne er møre, og osten er smeltet.
Server de gratinerede peberfrugter med fx ris, couscous eller pasta.