Helt klassisk opskrift på gammeldags æblekage med æblekagerasp og flødeskum. Hvis du foretrækker makroner, kan du benytte dem i stedet.
5 fra 7 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
800gæbler(gerne Belle de Boskoop, Filippa, Cox Orange eller Elstar)
½dlvand
2spsk.sukker
½vaniljestang(eller 1 tsk. vaniljesukker)
0,25lpiskefløde
150gæblekagerasp(eller makroner)
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kassér kernehuset.
Kom æbleternene i en gryde sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen. Læg låg på, bring gryden i kog, og lad æblerne simre ved svag varme i ca. 15 minutter, til de er møre. Rør i dem med jævne mellemrum. Smag til med ekstra sukker, hvis nødvendigt, og lad æblegrøden køle helt af.
Pisk fløden til skum, og anret æblemos, rasp og flødeskum lagvist i en stor skål eller i portionsglas.