Granola - honningristet müsli med havre, nødder, frø og kerner
Opskrift på den lækreste granola med honning, som kan justeres efter hvilke nødder og kerner, du har på lager.
5 fra 6 stemmer
Servings: 6personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1dlmandler
1dlhasselnødder
1,5dlblandede frø og kerner(fx hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og græskarkerner med overvægt at de to sidste)
2dlgrovvalsede havregryn
125ghonning
30gsmør
Fremgangsmåde
Hak mandler og hasselnødder groft. Hak også frø og kerner, gerne i en mini-hakker. Gør du det i hånden, kan du nøjes med at hakke solsikkekerner og græskarkerner.
Varm honning og smør op i en gryde, til smørret er smeltet og honningen er flydende.
Kom nødder, frø, kerner og havregryn i gryden og vend godt rundt.
Spred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en 150 grader ovn i ca. 20 – 25 minutter, til det hele er godt gyldent. Tag det ud af ovnen, adskil evt. med et par gafler og lad det køle helt af. Granolaen bliver sprød, når den er kold.
Opbevar den i en lufttæt beholder i op til et par uger.