Simpel opskrift på gratineret hummer med smør, hvidløg og persille.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse6 minuttermin
I alt16 minuttermin
Ingredients
2hummere
1spsk.salt
75gblødt smør
2fedhvidløg
frisk persille efter smag
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader (har man grillfunktion, kan denne bruges).
Kom hummerne i fryseren 20 minutter før, de skal koges. Bring en stor gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, kommes hummerne i med hovedet først. Lad dem simre i 4 - 5 minutter, og lad dem så køle af en smule. Flæk hummerne i to på langs med en stor kniv og fjern mavesækken (jeg gør det under rindende vand).
Bland det bløde smør med presset eller finthakket hvidløg samt hakket persille, og smør hummerne godt og grundigt ind på kødsiden. Kom hummerne i ovnen til smørret lige akkurat er smeltet - det bør ikke tage meget mere end et halvt minut. Servér straks med kølig hvidvin og tilbehør som eksempelvis de ovnstegte grøntsager, hvidløgsmayo og godt brød.