Skøn og nem opskrift på hurtigt groft brød uden gær.
5 fra 1 stemme
Ingredients
225ggrahamsmel
225ghvedemel
1tsk.salt
1tsk.natron
1æg
375mlkærnemælk
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220 grader.
Bland grahamsmel, hvedemel, salt og natron i en skål (eller i en røremaskine med dejkrog). Lav en fordybning i midten af skålen, pisk æg og kærnemælk sammen, og hæld det i under omrøring. Dejen skal være blød uden at være alt for våd og klistret.
Saml dejen til en kugle på et meldrysset bord og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og evt. en lille håndfuld mel. Den skal være cirka 4 - 5 centimeter høj. Skær et dybt kors i midten af brødet, og bag det i 20 minutter. Skru herefter ovnens varme ned på 200 grader og bag det yderligere 30 minutter. Brødet skal lyde hult, når man banker det på bunden.
Server lunt eller koldt med rigelige mængder smør.