Helstegte havbars med thailandsk lime- og chilisauce (nahm jim)
Nem og lækker thailandsk fiskeret. Fisken nydes ofte med ris, men passer også godt til en salat.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
2-3stk.rensede havbars
2-3limes
olie
3-5fedhvidløg
4spsk.fiskesauce
2spsk.sukker
¼bdt.koriander
4forårsløg
2chilipebere
salt, peber
Fremgangsmåde
Skær et par riller på siden af fiskene, gnid dem med olie, salt og peber. Skær den ene lime i skiver, og stop dem i bugen. Grill fisken, eller steg den i ovnen i ca. 15 minutter ved 220 grader, til den er gennemstegt.
Knus hvidløg i en morter, og tilsæt fiskesauce, sukker og juicen fra de resterende limes. Rør, til sukkeret er opløst. Smag til med yderligere fiskesauce, sukker og limejuice hvis nødvendigt. Skær chili og forårsløg i lange tynde strimler, og læg dem evt. i isvand.
Hæld fiskesauce-blandingen over ved servering, og top med chili, forårsløg og koriander.