Skøn deluxe-opskrift på iskaffe med saltkaramel og flødeskum.
4,50 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
8dlstærk kaffe
2-3dlsødmælk
Evt. sukker efter smag og behag(hvis du udelader karamellen)
4håndfulde isterninger eller knust is
4spsk.flødeskum
4spsk.saltkaramel
Saltkaramel:
25gsmør
25gsukker
½dlfløde
½dllys sirup
½dlvand
1nip salt
Fremgangsmåde
Start med at brygge en stærk kop kaffe og tilsæt evt. en smule sukker. Afkøl den.
Kom en spsk. saltkaramel og 2 dl kaffe i et glas fyldt med isterninger eller knust is. Tilsæt mælk efter smag og behag og top med flødeskum og saltkaramel. Fortsæt med resten.
Saltkaramel:
Kom smør, sukker fløde og lys sirup i en gryde, bring i kog og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, rør vandet i og afkøl. Hvis den virker noget tynd i det, så husk, at den sætter sig ved nedkøling, og at karamellen skal være ret flydende for at den blander sig med den kolde kaffe.