Jordbærsundae med jordbæris, friske jordbær og jordbærguf
Skøn opskrift på sommerens lækreste dessert bestående af jordbæris med hjemmelavet guf og friske jordbær.
5 fra 1 stemme
Servings: 6personer
Ingredients
Jordbæris:
50gsukker
4æggeblommer
2dlfløde
2dlmælk(gerne sød- eller letmælk)
1dlglykosesirup
250gjordbær
Lidt citronsaft
Guf:
150gsukker
½dlvand
80gglukosesirup
100gæggehvider
2spsk.jordbærmarmelade
Evt. rød madfarve
Andet:
Friske jordbær til pynt
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde, mælk og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld nu resten i, mens du fortsat pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Pas på, at den ikke bliver for varm, da den så skiller. Afkøl cremen helt, og kør den slutvis på ismaskine. Blend jordbær (bruger du frosne bær, bør du give dem et opkog først), og bland dem med den næsten frosne ismasse.
Guf:
Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en gryde, og lad det koge sammen, til sukkeret er opløst. Pisk imens æggehvider stive (bemærk, at skålen skal være helt ren – er den fedtet, kan det være svært at få den pisket ordentligt). Hæld sukkerblandingen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre i 10 – 15 minutter, til du har en luftig marengsmasse. Pisk til sidst jordbærmarmelade i, og tilsæt evt. lidt madfarve.
Anretning:
Skær jordbærrene i mindre stykker og anret dem i glas sammen med iskugler og hjemmelavet guf.