Endnu bedre end flæskesteg. Denne saftige porchetta har svær hele vejen rundt og er proppet med det dejligste julefyld. Opskriften kan også bruges ved et større svineslag på over 2 kg.
4,50 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
1svineslag med svær(ca. 1,5 kg)
1stor håndfuld svesker
3-4kviste frisk salvie(kan udelades eller erstattes med tørret)
1skalotteløg
1æble
Kødsnor
Flagesalt eller groft salt(peber)
Fremgangsmåde
Tag kødet ud fra køleskabet en times tid før, du skal bruge det.
Brug en god skarp kniv til at ridse sværen enten i lige linjer som på en flæskesteg eller på kryds og tværs som på billedet. Sørg for ikke at ridse hele vejen ned i kødet, da kødsaften så vil stige op og forhindre, at sværen bliver sprød. Gnid grundigt med salt på sværen og ned i rillerne. Vend nu svineslaget, og gnid det indvendigt med salt og peber.
Hak sveskerne og salvien groft. Pil løget, og hak det. Skræl æblet, og skær det i ca. 1 x 1 cm tern. Bland det hele i en skål, og fordel nu fyldet på svineslaget. Rul sammen, og bind det så stramt som muligt med kødsnor. Falder noget af fyldet ud ved enderne, kan du blot proppe det tilbage.
Læg porchettaen i et ovnfast fad, og steg det i ovnen i cirka 2,5 time ved 100 grader varmluft. Brug så vidt muligt et stegetermometer, da alle ovne er forskellige. Når kernetemperaturen når omkring de 70 grader, skruer du ovnen op på 230 grader og steger videre, til sværen er sprød. Hold godt øje undervejs, så den ikke bliver sort.
Lad porchettaen hvile utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.