Gryderet med kalv i tern, svampe, timian, tomatpure og porter. Nyd den gerne med kartoffelmos eller ris.
4,67 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
700gkalvekød i tern
Olie til stegning
1stort løg
3fedhvidløg
2spsk.hvedemel
4spsk.tomatpuré
1porterøl
3dlkalve- eller oksefond
3-4kviste timian + lidt til pynt
2laurbærblade
500gblandede svampe(champignon er også fint)
2æbler
Evt. 1 nip sukker
Salt, peber
Fremgangsmåde
Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side. Krydr undervejs med salt og peber.
Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med hvedemel, og rør det grundigt sammen. Tilsæt nu tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og skum af. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
Rens svampene, mens gryderetten simrer. Skær dem ud i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til tager farve. Krydr dem med salt og peber. Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
Skær æblerne ud i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade.
Server eventuelt kalvegryden med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.