Nem og skøn klassiker fra det danske mormorkøkken.
4,75 fra 4 stemmer
Servings: 4
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
600gkalv og flæsk
1æg
50grasp
30gsmør((plus lidt til stegning))
4gulerødder
½spidskål
250ggrønne asparges eller bønner((afhængigt af sæson og udbud))
3spskhvedemel
5dlmælk((gerne let- eller sødmælk))
Salt, peber
Fremgangsmåde
Form imens farsen til bøffer. Pisk ægget i en dyb tallerken, og bland rasp med salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend bøfferne i det piskede æg, og slut af ved at vende dem i raspen. Steg karbonaderne i olie og smør i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Snit spidskålen. Skær asparges eller grønne bønner ud i mundrette stykker.
Smelt resten af smørret i en gryde, rør melet i, og lav en opbagt sauce ved at tilsætte mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Bring gryden i kog, og lad den simre i et par minutter. Kom gulerodsternene i, og lad dem simre med i 3 minutter. Kom nu asparges/grønne bønner og spidskål i gryden, og lad den simre videre i yderligere et par minutter, til grøntsagerne er møre. Justér evt. konsistensen med lidt kartoffel-kogevand, hvis den bliver for tyk. Smag til med salt og peber.