Skønne og nemme klatkage, som store og små vil elske. Klatkager er en fantastisk måde at få brugt en rest risengrød fra gårsdagens aftensmad.
5 fra 5 stemmer
Servings: 4
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredients
500gfærdigtilberedt risengrød
2æg
40ghvedemel
2spsk.sukker
1tsk.vaniljeessens eller vaniljesukker
Rigeligt med smør til stegning
Fremgangsmåde
Kom risengrød, æg, hvedemel, sukker og vanilje i en skål, og vend det godt sammen. Varm en klat smør på en pande, lad det bruse op, og kom risengrødsdejen på i små klatter. Steg et par minutter på hver side ved jævn varme, til klatkagerne er gyldne. Tilsæt eventuelt mere smør undervejs, hvis det bliver nødvendigt. Server klatkagerne med flormelis og syltetøj.