Uundværlige i supper fra mormorkøkkenet. Hjemmelavede kød- og melboller er slet ikke så svære at lave selv fra bunden, og så slår de købeversionen med flere mil.
4,75 fra 4 stemmer
Servings: 6personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse5 minuttermin
I alt15 minuttermin
Ingredients
Melboller
60gsmør
100ghvedemel
2dlvand
2æg
Salt, hvid peber
Kødboller
250gsvinefars eller hakket kalv og flæsk
1æg
1,5spsk.hvedemel
1spsk.fintrevet løg
Salt, peber
Fremgangsmåde
Melboller
Bring smør og vand i kog i en gryde, tilsæt mel og pisk grundig til en ensartet dej. Pisk salt og peber i dejen og tag gryden af varmen. Lad dejen køle af en smule og pisk æggene i et ad gangen. Kom dejen i en bollesprøjte eller sprøjtepose og sprøjt til melboller af passende størrelse. Klip af med saks. Alternativt kan melbollerne formes med to teskeer.
Kom melbollerne i letsaltet vand, og lad dem simre blidt ved kogepunktet eller lige under i 5-7 minutter. Tag op med hulske og læg i isvand i et par minutter. Tag herefter op og lad dem dryppe af i et dørslag. Sæt til side indtil servering. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.
Kødboller
Rør alle ingredienser sammen og sæt på køl i en halv time. Form til små kødboller med to teskeer og kog i cirka 5 minutter. Tag dem op med hulske og sæt til side. Varm forsigtigt i suppen, uden at den kommer i kog, lige inden servering.