Hjemmekogt torskerogn er utroligt nemt at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Skær eventuelt den kogte torskerogn ud i skiver, vend dem i mel, og steg dem i smør. Så bliver det ikke meget bedre. Har du tænkt dig at stege dem i smør, så betyder det ikke det store, om torskerognen er helt gennemstegt eller ej.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt25 minuttermin
Ingredients
700-800gsmå torskerognsbukser
1skalotteløg
½økologisk citron
1-2laurbærblade
10-12sorte peberkorn
½tsk.korianderfrø(- kan udelades)
1bdt.frisk dild
1spsk.salt
Fremgangsmåde
Læg torskerognsbukserne i en gryde, og dæk dem med vand. Pil skalotteløget, og skær det i grove skiver. Kom det i gryden sammen med citronsaft og den pressede citronskal, laurbærblade, peberkorn, korianderfrø, dild og salt. Bring forsigtigt gryden i kog, skum af undervejs, og lad rognen pochere blidt i 20 minutter – ca. 10-15 minutter længere tid, hvis der er tale om en store torskerognsbukser. Skær en af dem igennem for at tjekke, om de er færdige (husk, at de stadig får lidt tilberedning under afkølingen).
Lad torskerognsbukserne afkøle i lagen, og pil evt. til sidst hinderne af, før du serverer dem.