En tyrkisk variation af den danske klassiker. Nyd den gerne med tabouleh eller i pitabrød med salat og en god dressing.
4,75 fra 4 stemmer
Servings: 4
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1stort løg
2fedhvidløg
1håndfuldbredbladet persille eller alm. kruspersille
1håndfuldmynte((kan udelades))
600ghakket oksekød
1æg
50grasp
1tsk.stødt spidskommen
1tsk.chilipulver
1tsk.paprika
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Hak nu urterne. Bland dem med løg, hvidløg, hakket oksekød, æg, rasp og krydderier. Lad evt. farsen hvile på køl i 20-30 minutter.
Form farsen til små runde frikadeller på størrelse med en golfkugle, og brun dem i olie på en varm pande. Steg dem færdige i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter, til de lige akkurat er gennemstegte.
Nyd eksempelvis med pitabrød, tabouleh og hvidløgsdressing.