Krydret lammefilet med radicchio og spicy dressing
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
Krydret lammefilet med radicchio og spicy dressing
800glammefilet
1tsk.korianderfrø
1tsk.hvide peberkorn
4fedhvidløg
1tsk.salt
1tsk.sukker
2spsk.lys soja
1spsk.olie
1stkradicchio
200gcherrytomater
2stkskoleagurker
4stkforårsløg
½bdt.koriander
¼bdt. mynte
Spicy dressing
3spsk.citronsaft
3tsk.rispulver*
2spsk.fiskesauce
1spsk.sukker
2tsk.chilipulver(groft )
Fremgangsmåde
Krydret lammefilet med radicchio og spicy dressing
Stød korianderfrø, peberkorn og hvidløg til en fin pasta i en morter. Tilsæt salt, sukker, lys soja og olie. Vend sammen med kødet og marinér på køl i mindst en halv time.
Tag gerne kødet ud lidt før, det skal steges. Grill 3-4 minutter på hver side, til stegetermometeret viser 62-68 grader for rosa (foretrækker du at stege kødet, så anbefaler jeg, at du bruner det af på en pande og steger det færdigt i ovnen ved ca. 180 grader – det tager ca. 10 minutter). Tag kødet af grillen og lad det hvile i mindst 5 minutter.
Pluk salaten i grove stykker, halvér cherrytomater og lav lange, tynde bånd af skoleagurkerne med en kartoffelskræller. Skær forårsløg, inklusiv den grønne top, i meget tynde, ca. 5 cm lange strimler og læg i isvand, så de krøller sammen. Pluk mynte og koriander og skær kødet i tykke skiver. Anret salat og kød på fire tallerkner eller på et fad og top med urter og forårsløg. Slut af med et par teskefulde dressing og servér den resterende dressing i en skål ved siden af.
Spicy dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen og rør, til sukkeret er opløst. Justér evt. smagsbalancen efter smag og behag ved at tilsætte yderligere citronsaft, fiskesauce, sukker eller chili hvis nødvendigt.
*Rist klister- eller jasminris på en tør pande, til det er godt gyldent. Afkøl og blend til et groft pulver.