Krydret T-bonesteak med bearnaise-smør og grillede asparges
5 fra 2 stemmer
Ingredients
T-bonesteaks
4stkT-bonesteaks – gerne med god tykkelse
Krydderrub(jeg brugte Flaming Dust fra Mill & Mortar)
Bearnaise-smør
1bundtestragon
150gsmør(blødt)
1,5tsk.bearnaiseessens
Peber(groftkværnet )
Grillede asparges med parmesan
500gasparges(hvide eller grønne asparges, kan erstattes med andet sommergrønt)
Olie(til pensling)
50gparmesanost
1spsk.smør
Salt
Peber
Fremgangsmåde
T-bonesteaks
Tag steaksene ud af køleskabet en halv til hel time, før de skal bruges. Krydr dem godt med din yndlings BBQ-rub. Grill bøfferne, og vend dem jævnligt under stegningen. Stegetiden afhænger af bøffernes tykkelse og grillens temperatur. Grill dem gerne i fem minutter, lad dem herefter hvile i 10 minutter, inden du steger dem færdigt.
Man kan typisk mærke på en bøf, om den er stegt færdig, men vil du være helt sikker, kan du stikke et stegetermometer i. Det skal vise ca. 56-58 grader for medium-rare.
Servér t-bonesteaksene med bearnaise-smør, grilled asparges med parmesan samt evt. nye eller bagte kartofler.
Bearnaise-smør
Hak estragonblade, og vend dem sammen med smør, bearnaiseessens og friskkværnet sort peber.
Du kan også give det et nip flagesalt, men bemærk at smørret også bidrager med salt.
Grillede asparges med parmesan
Ved brug af hvide asparges, skal disse skrælles først. Skyl asparges grundigt, tør dem, og skær dem på langs, hvid der er tale om tykke asparges. Pensl dem med olie, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid. Skær dem evt. i mindre stykker (du kan også servere dem hele, hvis du foretrækker det) og vend dem sammen i en skål med smør, salt og peber.