Kyllingelår i fad med tomater, kartofler og hvidløg
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2personer
Ingredients
2kyllingelår
små kartofler(så mange du nu synes)
1løg
6 - 8hvidløgsfed
1bakke cherrytomater - gerne på stilk
1håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk tørret
1dlhønsebouillon/hønsefond
salt og peber
en sjat olivenolie
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne hvis nødvendigt. Kom dem herefter i en gryde, som bringes i kog. Lad dem simre i cirka ti minutter.
Imens forberedes resten af ingredienserne. Pil løget, og skær det i både. Hvidløgsfed gives et let bank med bagsiden af en kniv eller lignende, så der er "hul igennem". Kom både hvidløg og løg i et ovnfast fad sammen med kylling, de kogte kartofler og tomaterne. Hæld bouillon/fond i fadet, smid en håndfuld basilikum over, og drys rundhåndet med salt og peber. Slut af med at hælde en sjat olivenolie over hele molevitten, inden det ryger i en 200 grader varm ovn i cirka 50 minutter. Mangler man lidt sprødhed til sidst, kan de sidste fem minutter eventuelt være under ovnens grillfunktion.