Virkelig skøn kyllingelasagne med masser af frisk spinat, som giver oksekød-lasagnen kamp til stregen.
4,84 fra 6 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
500gspinat
1løg
3fedhvidløg
Olie til stegning
5spsk.tomatpuré
1dshakkede tomater
1,5dlhvidvin((eller hønsebouillon))
1spsk.tørret oregano
4kyllingebryster
25gsmør
3spsk.hvedemel
5dlmælk
175grevet ost ((fx en pose med blandet gratineringsost))
0,5tskmuskatnød
250gfriske lasagneplader
Salt, peber
Noter
Hvis du ønsker endnu flere grøntsager i din kyllingelasagne, så kan du skære gulerod og bladselleri ud i små fine tern. Tilsæt dem blot sammen med løget. Du kan også skære champignons ud i kvarte eller skiver, riste dem i olie på en pande, til de begynder at få lidt farve, og så komme dem i lasagnen sammen med spinaten.
Fremgangsmåde
Skyl spinaten, og steg den på en tør pande, til den falder sammen. Afkøl den i en sigte, og klem væden ud med hænderne, når den er kølig nok til at kunne håndteres. Hak den groft.
Pil og hak løg og hvidløg. Sauter begge dele i olie i en gryde, til løgene er klare. Kom nu tomatpuré, hakkede tomater, hvidvin og oregano i gryden. Lad den simre i cirka 10-15 minutter, mens du forbereder resten, og smag til med salt og peber. Tag gryden af blusset.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt mel, og rør det godt sammen. Pisk nu mælken i lidt efter lidt, så du får en opbagt sauce. Smelt halvdelen af osten heri, og smag til med muskatnød, salt og peber.
Skær kyllingebrysterne i grove tern. Varm en sjat madolie på en pande, brun dem kortvarigt ved høj varme, til de begynder at tage farve. Kom dem i den færdige tomatsauce.
Fordel tomatsaucen, spinat og bechamelsaucen lagvist i et ovnfast fad. Slut af med et lag bechamelsauce, og drys resten af osten over. Bag lasagnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til toppen er gylden.